OSTA PILET
LIITU FACEBOOKIS

Kelly Sildaru viib Eestis ülipopulaarse kohukese maailma

Eesti tuntuim freestyle suusataja ja talviste X-mängude läbi aegade noorim võitja Kelly Sildaru esitles tänavusel Simple Sessionil kohukesesarja Kellybar, mille maitsed sündisid Sildaru ja tippkokk Imre Kose koostöös. Kellybari eesmärk on jõuda Eestis armastatud kohukesega rahvusvaheliste tarbijateni, kuid see on kättesaadav ka Eestis.

Vaata Kelly vlogi Simple Sessionilt:

Kelly Sildaru sõnul sai Kellybari loomise idee alguse suusamäelt, kus mõnusa vahepala leidmine pole alati kõige lihtsam olnud. “Mõtlesime perega, et oleks tore ühel päeval luua toitev snäkk just oma maitse järgi,” ütles ta.

Selgema vormi sai idee aga pärast Sildarude perekonna kohtumist ettevõtja ning investori Indrek Kaselaga, kes pakkus välja idee luua ühiselt uue põlvkonna kohuke ning hakata seda müüma ka Eestist väljas.

Ideaalsete maitsete otsing algas sellest, et Kelly Sildaru küpsetas omalt poolt mõned lemmiktordid, mille põhjal Imre Kose arendas välja esimesed maitsed. Järgnevate kuude jooksul katsetati maitsete kombinatsioone, glasuure ja moose ning valiti välja kvaliteetsed ja kõige paremini kokku sobivad koostisosad. Saaremaa DeliFoodi tootearendusmeeskond andis retseptidele lõpliku lihvi. Sildaru osales ka pakendite kujunduse väljatöötamises ning valis välja sobivaimad kujundusvariandid.

Indrek Kasela sõnul on kohukese välismaale viimise idee äriliselt tema jaoks ammu huvitav olnud. “Välismaal meie poolt korraldatud maitsmised näitavad, et see meeldib kõigile,” lisas ta. Ainuüksi eestlased söövad Kasela kinnitusel aastas 65 miljonit kohukest.

“Minu unistuseks on, et kui ma ühel päeval Prantsusmaal trenni tehes tahan kiirelt midagi ampsata, siis võin lähedalt poest osta Kellybari,” lisas Sildaru. Tema sõnul on Simple Session hea koht, kus kohukeste rahvusvahelisele tuntusele start anda: “See on nagu Eesti oma ekstreemiolümpia, kus on kohal ligi 30 riigi rulatajad ja BMX-ratturid, keda jälgivad teleülekandes miljonid silmapaarid üle maailma.”

Vaata, kuidas Simple Sessioni võistlejatele Kellybar (ja Henrybar) maitses:

Kellybarid on valmistatud ökoloogiliselt puhtalt Saaremaalt pärit piimast. Esimeste seas on saadaval maasika-rabarberi, ahjuõuna-kaneeli, tikri, juustukoogi kui ka jogurti maitsega kohukesed. Lisanditena on kasutatud meresoola-karamelli, kookoshelbeid või kakaoküpsise tükke. Kohukesed on kaetud toffe-, jogurti- või Belgia šokolaadi glasuuriga.

Kohukesed on esialgu müügil Selverites üle Eesti.